Preteiland Djurgården

Ooit was Djurgården het jachteiland van Zweedse koningen. Het eiland is nog steeds eigendom van de koning, maar hij liet het heel attent transformeren tot preteiland voor het volk met ware topattracties. Van lunapark Gröna Lund, openluchtmuseum Skansen tot Astrid Lindgrens Junibacken (‘Pippi Langkous Land’).

Gezinsuitjes
De attracties van Gröna Lund

De attracties van Gröna Lund

Vijfsterrenpretpark: Gröna Lund Tivoli

Van heinde en verre zijn de attracties van pretpark Gröna Lund te zien. Zoals de 55 meter hoge Katapulten, die precies doet wat de naam belooft, of de 121 meter hoge supercarrousel Eclipse. Zeven achtbanen zijn er, waarvan de 32 meter hoge Jetline een snelheid haalt van 90 kilometer per uur, goed voor een adrenalinerush van anderhalve minuut. Plus nog 20 attracties, van botsauto’s tot spookhuis – hier vervelen kinderen (en volwassenen) zich geen seconde.

Oudste openluchtmuseum ter wereld

Oudste openluchtmuseum ter wereld

Openluchtmuseum sinds 1891: Skansen

Met jaarlijks ongeveer 1,5 miljoen bezoekers is Skansen de meest bezochte attractie van Stockholm. In dit in 1891 geopende openluchtmuseum wandelt u door 5 eeuwen Zweedse geschiedenis langs zo’n 150 traditionele woonhuizen, winkels, pakhuizen, hoeves en kerkjes uit alle windstreken van Scandinavië. Voor kinderen is er ook een dierentuin met beren, aapjes, krokodillen, elanden en rendieren.

Pipi’s slaapkamer in Junibacken

Pipi’s slaapkamer in Junibacken

Hááái Pip-pi Langkous: Junibacken

Voor Villa Kakelbont, de Hazelhoeve, Bolderburen en alle andere huizen en straten uit de Pippi Langkous-boeken moet u 4 uur treinen naar Astrid Lindgrens Värld in Vimmerby. Dichter bij, op Djurgården, komen fans aan hun trekken in Junibacken. In dit museum met Pippi-thema kunnen kinderen per treintje op reis door een Verhalenhuis, ontworpen door Marit Törnqvist, de illustrator  van veel Pippi-boeken. Astrid Lindgren voert de boventoon, maar ook andere Zweedse kinderboekenschrijvers komen aan bod.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.