KLM Reisgids

De stranden van Rio

Er zijn maar weinig steden die een strand als attractie hebben, maar Rio de Janeiro heeft er zelfs meerdere. En het ene is het andere niet: er zijn stranden om te surfen, stranden om te feesten en stranden waar u simpelweg kunt zonnebaden met een goed boek. Rio’s stranden vormen de achtertuin van de drukke stad.

Strand
Het strand van Ipanema

Het strand van Ipanema

Zonsondergang op Ipanema

Ook op het 2 kilometer lange witte zandstrand van Ipanema is het goed toeven. Aan de boulevard liggen diverse designboetiekjes en barretjes waar het beroemde Braziliaanse drankje ‘caipirinha’ geserveerd wordt. Een bezoek aan de Garota de Ipanema Bar (oorspronkelijke naam Velloso Bar) mag niet ontbreken, want dit is waar Tom Jobim de tekst schreef voor het wereldberoemde nummer ‘The Girl from Ipanema’. Het strand dankt zijn roem niet alleen aan deze zomerhit en de gezellige boulevard: Ipanema heeft ook nog eens de mooiste zonsondergang van de stad, met de Suikerbroodberg als decor.

Surfmekka Prainha

Surfmekka Prainha

De hoge golven van Prainha

Een aantal kilometers buiten het centrum van Rio de Janeiro ligt het surfmekka Prainha, wat klein strand betekent. Het maakt deel uit van een natuurreservaat en wordt (nog) niet overspoeld door toeristen. Het strand heeft de vorm van een halve maan en wordt aan beide zijden geflankeerd door hoge kliffen. Hierdoor ontstaat een sterke stroming met hoge golven die vooral erg populair zijn onder lokale surfers.

Grumari beach: omgeven door groen

Grumari beach: omgeven door groen

Verborgen juweeltje Grumari

Ongeveer een uur rijden van Copacabana ligt het verborgen juweeltje Grumari. Dit 3 kilometer lange donkere zandstrand ligt net als Prainha in een natuurreservaat. Grumari wordt omgeven door hoge groene heuvels en immense rotsformaties en is helemaal afgezonderd van de bewoonde wereld. De lokale bevolking komt hier graag om even te ontsnappen aan de hectiek van de stad. Niet ver van het strand ligt het oude vissersdorpje Guaratiba waar verschillende restaurantjes dagverse vis voor de lunch serveren.

Zonsondergang op Arpoador

Zonsondergang op Arpoador

Surfen op Arpoador

Het Arpoador strand staat bekend als een van de beste surfspots in Rio de Janeiro. Surfers uit de hele wereld komen naar Arpoador om een plekje in de onstuimige branding te bemachtigen. De golven breken hier op de grote rotsen en bereiken hoogtes van 7 tot 10 meter. De rotsformatie biedt een prachtig uitzicht over de stad en de achterliggende bergen. In de avond komen op de rotsen van Arpoador veel jonge stelletjes samen om te genieten van een romantische zonsondergang.

Bekijk Reisgids Vanaf EUR 611*

Gerelateerde artikelen

*Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.