KLM Reisgids

Het beroemdste strand ter wereld: Copacabana

Copacabana is met stip ’s werelds beroemdste strand. De boulevard werd ontworpen door de Braziliaanse architect Roberto Burle Marx, Fred & Ginger dansten in het Copacabana Palace, en sterren als La Dietrich en Lady Di logeerden er. Het strand aan de halvemaanvormige baai is tientallen meters breed en ligt mooi tussen de rotspartijen en wuivende palmbomen. En of het nu ’s morgens vroeg is of ’s avonds laat: het is er altijd druk.

Strand
Golvende bestrating in wit en zwart marmer

Golvende bestrating in wit en zwart marmer

Pootjebaden op het strand

Copacabana is makkelijk bereikbaar per metro: stap uit op station Siqueira Campos en u bent in het centrum van de wijk, op 4 blokken van het strand. De eerste kilometer van het strand, dat eigenlijk Praia do Leme heet, is wat rustiger, en bij luxehotel Windsor Atlantica houden beveiligers een oogje in het zeil. Zwemmen kan gevaarlijk zijn: de golfslag is krachtig, de zeebedding loopt steil af en er staat vaak een sterke stroming. Maar ach, pootjebaden is ook fijn.

Praia de Copacabana is een plaatje

Copacabana staat niet voor niets op vele ansichtkaarten – vanwege het prachtige strand, maar zeker ook vanwege de bestrating. Roberto Burle Marx bedacht het golvende mozaïek in zwart en wit marmer waar duizenden Cariocas en toeristen dagelijks overheen slenteren en joggen. Het strand is the place to be om te zonnen, voetvolleyballen en te flirten. Strandbarretjes verkopen gekoelde kokosnoten, ijskoude Brahma-biertjes en vers bereide caipirinha’s. Langs de boulevard wordt geshopt en gegeten en na zonsondergang zwaaien de deuren open van de heetste nachtclubs ten zuiden van Havanna. Het leven is goed aan het strand van Copacabana.

Bekijk Reisgids Vanaf EUR 584*

Gerelateerde artikelen

*Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.