KLM Reisgids

De bohémien volkswijk Santa Teresa

Stel dat Rio de Janeiro een mens is, dan is het strand van Ipanema een stel sterke, gebronsde benen. De warmbloedige wijk Lapa vormt de swingende heupen en daarboven liggen de vitale organen. Santa Teresa is het artistieke centrum van de stad, met de galeries en straatkunst is dit de beste plek om u onder te dompelen in Rio’s kunstscene.

Kunst & Cultuur

Santa Teresa: stadswijk in de jungle

Cariocas uit de hele stad komen op zaterdag hierheen voor een niet te versmaden stoofpotje: feijoada, een smaakexplosie van varkensvlees en zwarte bonen. Anderen nippen aan hun caipirinha, die archetypische Braziliaanse cocktail gemixt van cachaça, limoen, schaafijs en suiker. Restaurant  Sobrenatural is befaamd om de verse zeevruchten. De punheta de bacalhau kan u door de bizarre naam (vrij vertaald: de masturberende kabeljauw) wellicht niet bekoren, maar de gegrilde meerval met kokosmelk, banaan, aardappel en paranoten is onvergetelijk. Rio de Janeiro is een stad in de jungle, en nergens wordt dat duidelijker dan in Santa Teresa, waar statige koloniale herenhuizen strijden tegen de oprukkende natuur. Vanuit de boomtoppen klinkt het gekrijs van papegaaien, varens groeien door scheuren in de muren en van de bovenleiding van de tram bungelen de luchtwortels van bromelia’s. In de tuin van het charmante café Cafecito kunt u de natuur bijna horen groeien. Het is alsof de jungle staat te trappelen om de met kinderkopjes geplaveide steegjes terug te veroveren. Net buiten de wijk gebeurt dat ook: Rio is de enige stad ter wereld met een tropisch regenwoud binnen de stadsgrenzen. Hier krijgt het begrip ‘betonnen jungle’ een andere lading.

Bekijk Reisgids Vanaf EUR 584*

Gerelateerde artikelen

*Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.