KLM Reisgids

Regenwoud middenin de stad

Rio de Janeiro is de enige stad ter wereld met een regenwoud binnen zijn stadsgrenzen: het Nationale Park Tijuca. Dit ‘stadsoerwoud’ is 33 vierkante kilometer groot en huisvest een grote diversiteit aan flora en fauna. Vlakbij de mensenmassa wonen leguanen, brulapen, cobra’s en verschillende soorten vogels. Een stukje paradijs middenin een miljoenenstad.

Nature
Cristo Redentor

Cristo Redentor

De man die over Rio waakt

De bekendste bezienswaardigheid in het park is Cristo Redentor, het reusachtige standbeeld van Jezus Christus dat over Rio de Janeiro waakt. Een rode tram, de ‘Trem de Corcovado’, klimt via het regenwoud tot vlak onder het standbeeld. Na deze rit van 20 minuten dienen nog 220 treden beklommen te worden om het beeld te bereiken, maar het is ook mogelijk de lift of roltrap te nemen. Bovenaan de top wacht een indrukwekkend uitzicht over het park, de stranden en de stad.

Wirwar aan wandelpaden

Het regenwoud is een heerlijke plek om even te ontspannen. Doordeweeks picknicken veel ‘carioca’s’ (inwoners van Rio) hier in de weelderige omgeving. Een wandeling behoort ook tot de mogelijkheden: het park telt meer dan 200 wandelpaden, die het beste te verkennen zijn met een gids. Het park met een begeleide jeeptour doorkruisen is ook mogelijk. Wie liever zelfstandig op pad gaat, kan een plattegrond kopen bij de kiosk of het bezoekerscentrum of gewoon de wegwijzers volgen.

Cascatinha Taunay

Cascatinha Taunay

Heerlijk helder water

De temperatuur kan in Tijuca soms hoog oplopen, maar gelukkig heeft het park verschillende watervallen die voor verfrissing kunnen zorgen. De 2 indrukwekkendste zijn Cascata Gabriela met een kleine waterpoel omringd door hoge bomen en de 30 meter hoge Cascatinha Taunay, vlakbij de entree. Hoewel beekjes en riviertjes voor verkoeling kunnen zorgen, is het belangrijk genoeg drinkwater mee te nemen.

Bekijk Reisgids Vanaf EUR 584*

Gerelateerde artikelen

*Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.