KLM Reisgids

Het tropisch regenwoud van Rio

Rio de Janeiro is de enige stad ter wereld met een regenwoud binnen de stadsgrenzen: Nationaal Park Tijuca. Dit ‘stadsoerwoud’ is een tropische oase van rust en ruimte, zacht ruisende watervallen en vrolijk fluitende vogels. Vlak bij het stadsgewoel wonen hier cobra’s, leguanen, ocelotten, luiaards, agoeti’s en brulapen.

Nature

De paden op, de lanen in

Al na een paar honderd meter staat in het Floresta da Tijuca de eerste attractie, de ruim 30 meter hoge waterval Cascatinha Taunay. En iets verderop staat de tweede, een pittoresk 19de-eeuws kapelletje met een triptiek van de neorealistische kunstschilder Cândido Portinari. Tot zover is het nog heel overzichtelijk, daarna is er een wirwar van wandelpaden om uit te kiezen. Wegwijzers geven verschillende routes aan en bij de kiosk of in het bezoekerscentrum zijn plattegronden te koop. Slingerpaden voeren over bergbeekjes naar meertjes waarin u kunt afkoelen onder een klaterende waterval. U kunt ook  klauteren naar heuveltoppen met uitzicht op Christus de Verlosser op de Corcovado, de Suikerbroodberg en Copacabana. In de bomen bungelen luiaards en brulapen, door het struikgewas ritselen capibara’s en agoeti’s, en met wat geluk ziet u een ocelot of neusbeertje. In 1991 kreeg het park van UNESCO de status van biosfeerreservaat, zeg maar het Werelderfgoed van Moeder Natuur.

Solo wandelen of georganiseerde excursie

De Entrada da Floresta, de toegangspoort tot het voetgangersvriendelijke deel van het Nationaal Park Tijuca, is te bereiken met bus 221 vanaf Praça XV de Novembro, 233 of 234 vanaf het busstation (rodoviária) en 133 vanaf Rua Jardim Botânico, richting Alto da Boa Vista (uitstappen bij halte Praça Alfonso Viseu). Door het park kriskrassen 200 wandelroutes. Die zijn het beste te verkennen met een gids van Aventuras Rio (aventurasrio.com.br) of Rio Hiking (riohiking.com.br). Het park met jeep en gids doorkruisen kan ook; met Rio by Jeep (riobyjeep.com) of Jeep Tour (jeeptour.com.br).

Bekijk Reisgids Vanaf EUR 611*

Gerelateerde artikelen

*Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.