De meeste kans op wild: particuliere reservaten

Ten westen van het immense Krugerpark liggen een aantal kleine particuliere reservaten, die niet met hekken van het grote park zijn gescheiden. Alles bij elkaar wordt het ook wel Groot-Kruger genoemd. De particuliere reservaten hebben vaak luxueuze en romantische accommodaties, waar u goed kunt eten en klassieke safari’s maakt in een Land Rover. De gidsen zorgen ervoor dat hun bezoekers niets te kort komen, en u hebt hier nog meer kans om veel wilde dieren en vogels te zien.

Nature
Overnachten in het Manyeleti park

Overnachten in het Manyeleti park

Kindvriendelijk kamp

Het park Manyeleti was tijdens de apartheid het enige wildpark waar zwarte Afrikanen mochten komen. Jarenlang is er niet geïnvesteerd in het park, terwijl andere natuurreservaten zich konden blijven ontwikkelen met hulp van de overheid. Ironisch genoeg plukt Manyeleti hier nu de vruchten van. Hier beleeft u de natuur nog op z’n puurst. In het park is kamp Honeyguide gevestigd, waar u op 2 verschillende locaties kunt overnachten: Khoka Moya is erg kindvriendelijk, Mantobeni heeft meer een safarikampuitstraling. Het programma voor kinderen is fantastisch. Zo worden er onder meer pootafdrukken gemaakt van wilde dieren. De kinderen gaan ook mee op safari, en de begeleiders houden goed rekening met hun wensen. Het leuke van Mantobeni is dat u hier in Hemingwaystijl overnacht in sfeervol ingerichte safaritenten, compleet met bankstel en een Perzisch tapijtje.

Vuyatela Lodge

Vuyatela Lodge

Fantasierijke herbergen

In het noordelijk gelegen reservaat Sabi Sands ligt Djuma, dat bestaat uit 2 verschillende accommodaties. Bush Lodge is een relaxt oord in een gevarieerd boslandschap en bestaat uit 8 kleine chalets met een strodak. Vuyatela is excentriek ingericht met kunst uit de townships, wat zorgt voor een hippe maar typisch Afrikaanse sfeer. Er zijn een bibliotheek en een wellnesscentrum voor massages, en overal kunt u gebruik maken van internet. Djuma is een van de organisaties die ook maatschappelijke interesse tonen. Tussen de gamedrives door kunt u meegaan met excursies naar traditionele dorpen. Djuma ondersteunt peuterklassen in het dichtbij gelegen dorp Dixi.

Mala Mala is een geweldige plek om wilde dieren te spotten

Mala Mala is een geweldige plek om wilde dieren te spotten

Kinderen van harte welkom

Mala Mala is een van de meest exclusieve en legendarische wildherbergen van zuidelijk Afrika. Het staat bekend om de geweldige plekken waar dieren worden gespot, het heerlijke eten en de bekwame opzichters. Ondanks de aanwezigheid van de ‘rich and famous’ heerst er toch een ontspannen en hartelijke sfeer. Het reservaat heeft 3 accommodaties, waarvan Main Camp het best betaalbaar is. Sable en Rattray’s zijn exclusiever en dus duurder. Kinderen zijn hier, in tegenstelling tot sommige andere accommodaties, bijzonder welkom. Gezinnen gaan er vaak met een Land Rover en gids op pad.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.