Wilde zebra’s in de stad

Menig bezoeker van Zuid-Afrika hoopt een glimp op te vangen van het wildleven. Blijft het echter bij een kort stadsbezoek, dan zit een safari in een van de wereldberoemde wildparken er niet in. Gelukkig is er zelfs binnen de stadsgrenzen van Johannesburg het nodige wild te aanschouwen: het Klipriviersberg natuurreservaat ligt op een luttele 11 kilometer ten zuiden van het centrum.

Nature

Juweel van het Zuiden

Het reservaat wordt wegens zijn grote biodiversiteit ook wel Johannesburgs Juweel van het Zuiden genoemd. De rijkdom houdt niet op bij zebra’s, springbokken, hartenbeesten en gnoes. Klipriviersberg is ook een klein paradijs voor vogelaars: binnen de grenzen van het 680 hectares tellende reservaat zijn tot dusver maar liefst 215 soorten vogels gesignaleerd. Die strijken op hun beurt neer tussen maar liefst 600 inheemse plantensoorten. De meeste bezoekers van het park komen er voor een wandeling over het uitgebreide netwerk van paden. De routes variëren van zeer makkelijk en vlak tot uitdagend en steil. Ook voor families met kinderen is het een aantrekkelijke bestemming. Op elke 2de en 4de zondag van de maand kunt u mee met een gratis wandelingen onder begeleiding van een gids. Zo kan men weer gewapend met een beetje extra kennis over het Zuid-Afrikaanse planten- en dierenleven huiswaarts keren.

Prehistorie in het park

Het erfgoed van Klipriviersberg gaat terug tot de prehistorie. Uit archeologische vondsten is gebleken dat de oermens al in deze omgeving op wild joeg. Veel later in de geschiedenis, vanaf de 15de eeuw, vestigden stammen van het Tswana-volk zich er. Een eeuw na hun vertrek werd het land bezet door de boerenfamilie van Sarel Marais. De ruïnes van zijn boerderij zijn nog steeds te zien in het zuiden van het reservaat. Rond 1900 is in dit gebied een belangrijk deel van de Tweede Boerenoorlog uitgevochten.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

*Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.