Culinair Trastevere

De pittoreske straten in de wijk Trastevere worden aan alle kanten geflankeerd door tafeltjes en terrasjes. Verscholen in een wirwar van nauwe, geplaveide straatjes liggen romantische restaurantjes en sfeervolle cafés hier voor het oprapen. Een wandeling door deze historische buurt is daarom niet alleen een culturele, maar ook een culinaire belevenis.

Culinair

Koffie en biscotti

Aan het plein liggen een aantal leuke terrasjes en restaurantjes. Een goede plek om de dag te beginnen is Caffe degli Aranci, al is het alleen al voor de versgeperste sinaasappelsap. Even verderop aan het Piazza St. Egidio vindt u Ombre Rosse, een gezellige kroeg die vaak exposities en concerten organiseert. Het is een uitstekende plek om met lunchtijd even bij te komen met een broodje en een goed glas Italiaanse wijn. Een leuke stop voor een lekkere snack is Biscottificio Innocenti aan de Via delle Luce. Deze kleine fabriek verkoopt naar verluidt de lekkerste koekjes van Rome. Amaretti, cantuccini en crostata zijn maar een kleine greep uit het ruime, overheerlijke aanbod.

Romantisch dineren

’s Avonds dineren in Trastevere is een feest. Dan, als het magische licht van de oude straatlantarens schijnt, zijn de straten zo mogelijk nóg sprookjesachtiger. Grote witte parasols en met geruite kleedjes gedekte tafels nodigen uit voor een lange avond vol culinaire verrassingen en goede wijnen. Bij Alle Fratte di Trastevere aan de gelijknamige straat kunt u zich te goed doen aan carpaccio van octopus gevolgd door een gegrilde zeebaars. De keuken is een mix van Romeins en Zuid-Italiaans. Eigenaar Francesco doet er alles aan om u zich thuis te laten voelen. De muren van het restaurant zijn begroeid met klimop wat het toch al romantische plaatje helemaal compleet maakt. Een heel andere sfeer heeft Il Boom, een restaurant in een charmant zijstraatje van de drukkere straten van Trastevere. Het interieur wordt gedomineerd door jaren’ 50 paparazzifoto’s van filmsterren als Sophia Loren en Marcello Mastroianni. De jukebox draagt zeker ook bij aan de retro-ambiance.

Bekijk Reisgids

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen