Ondergrondse Romeinse villa’s

Als u altijd al heeft willen weten hoe echte Romeinse villa’s er 2000 jaar geleden uitzagen, breng dan een bezoek aan Le Domus Romane di Palazzo Valentini. Deze nieuwe oude attractie werd pas in 2007 ontdekt en biedt een ongeëvenaard kijkje in het leven van de oude Romeinen. Hier geen stoffige ruïnes: de fantastische multimediaprojecties brengen de villa’s op een bijzondere manier tot leven.

Kunst & Cultuur
De geschiedenis komt tot leven

De geschiedenis komt tot leven

Licht en geluid

Afdalen onder het Palazzo Valentini is alsof u een andere wereld binnentreedt. Omdat de villa’s zo goed geconserveerd zijn gebleven, zijn grote delen van de mozaïeken, marmeren vloeren en trappen nog volledig intact. Een multimediatour brengt de ruimtes tot leven; lichtshows en projecties laten zien hoe het moet zijn geweest om in dit huis te wonen. De audiotour vertelt u ondertussen over bijzondere elementen als het verwarmingssysteem in het badhuis en oude sporen van een brand. Ook zijn er projecties die uitleggen hoe de omgeving er destijds uit moet hebben gezien.

Palazzo Valentini

Het Palazzo Valentini zelf is al sinds 1873 de  thuisbasis van de provinciale overheid van de provincie Rome. Het paleis werd in opdracht van kardinaal Michele Boneli gebouwd, een neef van Paus Pius IV. Het paleis kent een roerige geschiedenis van uitbreidingen, vernielingen en wederopbouw. Een van de mooiste toevoegingen is de Imperiali-bibliotheek, die in opdracht van kardinaal Renato Imperiali werd gebouwd. In de bibliotheek staan meer dan 24.000 boeken uitgestald. Het paleis dankt zijn naam aan Consulaat-Generaal Vincenzo Valentini, die het gebouw in 1827 kocht.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen