Salute! De Italiaanse aperitivo

Ooit was de ‘aperitivo’ een simpel drankje dat werd genuttigd voor het eten, vergezeld van wat nootjes of olijven. Het wordt nog vaak zo gedaan maar tegenwoordig is in de hippere wijken van Rome de aperitivo de trots van menig restaurant en bar. De beste wijnen worden geserveerd met de meest culinaire hapjes. Het zijn er vaak zo veel dat u het diner, dat eigenlijk nog hoort te volgen, wel kunt overslaan.

Culinair
De Stravinski bar

De Stravinski bar

Stravinskij Bar

Designer zonnebrillen en handtassen in de aanslag: in de chique Stravinskij Bar is het zien en gezien worden. Binnen hangt de sfeer van een exclusieve loungeclub met stoelen van paars fluweel en gedimde lichten. Maar eigenlijk is vooral de prachtige tuin de reden waarom men hier massaal naartoe komt. Onder elegante witte parasols drinkt u hier ‘award winning’ cocktails tussen wuivende palmbomen en andere exotische planten.

Geweldig uitzicht op het Colosseum

Geweldig uitzicht op het Colosseum

Oppio Caffè

Behalve voor de fantastische aperitivo is er een andere reden waarom Oppio Caffè zo populair is: het geweldige uitzicht op het Colosseum. Wie eens een foto van dit icoon wil hebben vanuit een ander perspectief zit hier goed. Zowel binnen als buiten staan tafeltjes en bij uw eerste drankje krijgt u een bord dat u kunt vullen met heerlijke hapjes. Het is geen ‘all-you-can-eat’ maar voor 5 euro is een tweede bord snel geregeld. Het aanbod bestaat uit pizza, rijst, salades en de bekende ‘fritti’: gefrituurde snacks zoals mozzarella balletjes.

Pizza bij Doppio Zero

Pizza bij Doppio Zero

Doppio Zero

Doppio Zero betekent dubbel nul en verwijst naar het type bloem dat in deze gezellige wijnbar voor het pizzadeeg gebruikt wordt. Want pizza’s maken kunnen ze hier als geen ander! Het overige eten is trouwens ook van zeer goede kwaliteit: Romanen staan hier letterlijk na hun werk in de rij om naar binnen te mogen. Het  aperitivo-buffet van deze bar staat bekend als één van de meest uitgebreide in Rome, en bestaat naast pizza onder meer uit foccacia’s, salade, couscous en zelfs wat zoete lekkernijen om mee af te sluiten.

Fluid Bar

Fluid Bar

Fluid Bar

‘Go with the flow’ is het motto in de Fluid Bar. Deze kleurrijke cocktailbar ligt aan de trendy Via del Governo Vecchio en is vooral populair onder jongeren. Buiten worden nieuwsgierige voorbijgangers naar binnen gelokt door schermen met bubbelende vloeistof: een concept dat binnen nog verder wordt uitgewerkt. Onder de glazen vloer ligt een lava-achtige vloeistof die bij elke voetstap verplaatst wordt en ook de tafels zijn hiermee gevuld. Het buffet is meer dan vullend en het cocktailmenu extravagant en eindeloos lang.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.