Op tapastour door Barcelona

Sappige olijven, knoflookgarnalen nog heet van de grill, een smakelijk stukje manchegokaas. Dit zijn enkele klassiekers onder de tapas, de beroemdste culinaire traditie van Spanje. Lekkerbekken verkennen Barcelona met een ‘tapeo’, een avondvullende tocht langs verschillende tapasbars. Genieten van tapas is het fijnst in oude, donkere kroegen, waar vaak de gerookte hammen aan het plafond hangen.

Culinair
Tapas bij Quimet i Quimet

Tapas bij Quimet i Quimet

Quimet i Quimet, dubbel zo lekker

Wijnflessen van over de hele wereld sieren het interieur van vloer tot plafond bij Quimet i Quimet. Deze bodega is razend populair vanwege de ‘montadito’s’, hapklare stukjes toast die heerlijk zijn belegd. En hoe! Fantastische combinaties van zalm met truffelhoning en tonijn met kaviaar en balsamicoazijn behoren tot de toppers. Vraag eventueel om een ‘plato combinado’: de heer of dame  achter de bar stelt dan een bordje samen. Deze proeverij smaakt nog beter met een fris, Belgisch (!) biertje van de tap.

Betoverende hapjes bij Tickets

Betoverende hapjes bij Tickets

Airbags van kaas

Een circusdirecteur met hoge hoed heet u welkom in deze georganiseerde chaos van theater en gastronomie. Een bezoek aan restaurant Tickets staat garant voor een heel bijzondere ervaring. In tapasvorm kan iedereen genieten van de talenten van de legendarische topkoks Ferran en Albert Adrià – maar dan voor een mooi prijsje. De broers, bekend van het inmiddels gesloten toprestaurant elBulli, verheffen de Spaanse cuisine tot magische hoogten. Deze meesters in moleculaire kooktechnieken schotelen hun gasten exploderende olijven, mini-airbags van manchegokaas en vloeibare ravioli voor. Ruim van tevoren reserveren is een vereiste.

Tapas en wijn bij Casa Jacinta

Tapas en wijn bij Casa Jacinta

Verrassende tapas met rioja

Wie van niks weet, loopt Casa Jacinta misschien zo voorbij. Deze tapasbar heeft op het oog weinig pretenties, maar de kookkunsten zijn er van hoge kwaliteit. Roberto uit La Rioja en zijn vrouw Ynes uit Peru trakteren hun gasten op verrassende gerechtjes. Roberto is een trotse vertegenwoordiger van zijn provincie en schenkt alleen de beste riojawijnen. Zoek een plekje op het terras en geniet bijvoorbeeld van auberginemousse besprenkeld met sesamzaad.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen