Verse lekkernijen op de markten van Barcelona

Wie de ziel van de Catalanen wil ontdekken, kan zich het beste een weg door Barcelona eten. Van boerenkaas tot moleculaire kookkunsten; de veelzijdige smaken van de Catalaanse keuken vertellen de bewogen geschiedenis van de streek. Onder anderen de Visigoten, de Fransen en de Moren bezetten de afgelopen eeuwen dit vruchtbare gebied aan de Middellandse Zee. Allemaal lieten ze hun sporen na: die proeft u terug op de markten van Barcelona.

Culinair
De Boqueria is een van de grootste overdekte markten van Europa

De Boqueria is een van de grootste overdekte markten van Europa

Verdwalen op de markt

Het is altijd een drukte van belang in de Boqueria aan de Rambla, een van de grootste overdekte versmarkten van Europa. Hier doen koks van de beste restaurants van Barcelona ´s ochtends hun inkopen. Het is makkelijk verdwalen tussen de honderden kraampjes met ham, olijven en verse vis. Maar laat dat maar lekker gebeuren: op veel plekken mag u van de lekkernijen proeven. Op zoek naar iets specifieks? Vraag bij het informatiecentrum (kraam 435 midden achterin) om een handige plattegrond: daarop kunt u precies zien waar de kraampjes zich in specialiseren.

Verse vis in de Barceloneta-markt

Verse vis in de Barceloneta-markt

Vismarkt aan de haven

Visliefhebbers trekken het beste richting de visserswijk Barceloneta, naast de oude haven. Hier verhandelen vissers hun net gevangen waar al meer dan 100 jaar. Inktvissen, scheermesjes en garnalen in alle soorten en maten liggen hier voor het uitkiezen. Wie niet kan wachten om de verse vis en schelpdieren te nuttigen, kan terecht bij een van de restaurants. Verser kan het niet! De markt is niet alleen in culinair opzicht interessant: kijk eens naar het bijzonder smeedijzeren raamwerk. Het gebouw uit 1884 van Antoni Rovira i Trias is een paar jaar geleden volledig gerenoveerd.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen