De volkswijken Sants en Hostafrancs

De wijken Hostafrancs en Sants, die beide een gevarieerd aanbod van winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden hebben, vormen het hart van het district Sants-Montjuïc. Dit gebied beslaat het zuidwestelijke deel van Barcelona. De nauwe straten aan de voet van de Montjuïc-heuvel geven Hostafrancs en Sants een gemoedelijk, dorps karakter. Toch heerst er een bedrijvige sfeer. Hier loopt dan ook een van de langste winkelstraten van Europa: Carrer de Sants.

Kunst & Cultuur
Parc de l’Espanya Industrial

Parc de l’Espanya Industrial

Parc de l’Espanya Industrial

Het Parc de l’Espanya Industrial ligt op maar 100 meter van het treinstation Sants. Karakteristiek is het kunstmeer waarop mensen rustig ronddobberen in huurbootjes. Rondom staan verschillende moderne kunstwerken, zoals de negen hoge torens die doen denken aan fabrieksschoorstenen of vuurtorens. Let ook op de grillige, ijzeren creatie ‘Draak zonder Sint Joris’ van Andrés Nagel, bij kinderen populair als glijbaan.

Mercat d’Hostafrancs

Mercat d’Hostafrancs

De markt van Hostafrancs

Het landelijke verleden van Hostafrancs en Sants komt duidelijk tot uiting in de Mercat d’Hostafrancs. Deze overdekte markt is gevestigd in een opvallend metalen bouwwerk dat uittorent boven de winkelstraat Carrer de la Creu Roberta. Al sinds 1888 voorzien de marktlui hier de arbeidersgezinnen van verse producten uit de omgeving. Wandel langs de kraampjes waar lokale groenteboeren nog altijd hun spullen aanprijzen en proef de traditionele sfeer van het 19de-eeuwse Barcelona. De markt is geopend van 7.00 tot 14.30 uur; op zondag gesloten.

De wieken van El Molino

De wieken van El Molino

Het theater El Molino

Al pakweg een eeuw lang is de avenue Paral.lel populair bij lokale bohemiens als het Broadway van Barcelona. Zo ook theater El Molino: vroeger waren hier gedurfde cabaretoptredens te zien, tegenwoordig zijn er ook moderne shows. De wieken aan de gevel zijn een icoon, al zijn het niet meer de originele. Bijna 15 jaar was het theater dicht. Het raakte in verval, totdat een groep artiesten en ondernemers de handen ineensloegen. Het nieuwe El Molino heropende in 2010. Leuk om mee te maken is de lunchshow, op woensdag tot en met zondag om 14.00 uur.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen