Een riviercruise over de Moldau

Romantiek komt tot leven in Praag; een stad van middeleeuwse straten, uitbundig gedecoreerde kerken en idyllische vergezichten over de Moldau. De beroemde Tsjechische componist Smetana bracht al een symfonische lofzang aan de machtige rivier, die zich een weg door de Bohemen baant en Praag in tweeën deelt.

Romantiek

Romantisch tafelen op de Moldau

Een pleziertocht overdag is al een bijzondere ervaring, maar een avondcruise is nóg sfeervoller. Sommige rederijen varen met prachtige oude zeilschepen, waarin klassieke kroonluchters het houten interieur verlichten. Kleinere boten bieden een nog intiemere setting. Speciale jazz- en dinercruises zijn zeer de moeite waard: u geniet van een romantisch diner en misschien zelfs van een dans bij maanlicht. Welke keuze u ook maakt, het belangrijkste element van alle riviercruises is het spectaculaire uitzicht op de stad. Veel van Praags bezienswaardigheden grenzen aan de rivier, zowel in Staré Město (Oude Stad) als in Malá Strana (Kleine Zijde). Bovenop op de heuvel verrijst de grote Praagse burcht; deze indrukwekkende verschijning verliest u niet zomaar uit het oog. Vanaf de Middeleeuwen bood dit kasteel bescherming aan de Boheemse koningen, nu zetelt hier de Tsjechische president. Ten zuiden van Nové Město (Nieuwe Stad) verschijnen de ruïnes van een andere vesting: Vyšehrad. Hier ziet u ruïnes van de oude kasteelmuur en twee spitse torens van de neogotische Petrus- en Pauluskathedraal.

De Karelsbrug

De Karelsbrug

De bruggen van Praag

Praag telt maar liefst 18 bruggen over de Moldau.  Natuurlijk passeert u tijdens een riviercruise de oudste brug van Praag: de beroemde Karelsbrug. 30 barokke beelden sieren de brug aan weerszijden, die u vanuit een bijzonder perspectief kunt zien als u door de gotische poorten vaart. De tweede brug over de Moldau was de Brug van de Legioenen, die deels over het Střelecký-eiland loopt. Deze is vernoemd naar de Tsjechoslowaakse legioenen die voor de onafhankelijkheid van het gebied streden. Aan deze brug grenst het indrukwekkende Nationale Theater, waarvan het fonkelende gouden dak meteen in het oog springt.

Bekijk Reisgids

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen