Romantische wandeling over het riviereiland Kampa

De pittoreske huizen en prachtige Engelse tuinen tegen de achtergrond van de Oude Stad maken het riviereiland Kampa tot een van de sfeervolste plekken van Praag. Geniet van een uitgebreide picknick in het park, breng een bezoek aan het museum voor moderne kunst of bewonder de statige paleizen aan het water.

Romantiek
Het Kampa Museum

Het Kampa Museum

Cultuur snuiven en ontspannen in het park

Het park in Engelse stijl beslaat de helft van het eiland. Het is een geliefde plek voor een uitgebreide picknick, een spelletje frisbee met vrienden of een romantische wandeling. Aan de rand van het park staat het Liechtenstein Paleis, dat al vele hooggeëerde logés heeft mogen verwelkomen, onder wie de Britse Koningin Elizabeth II. Vandaag de dag huist hier de Tsjechische Muziekacademie. Als ’s zomers de repetities plaatsvinden in de fraaie binnentuin, kunt u flarden van de muziek horen. Aan de oostelijke waterkant van het park staat het Kampa Museum. Dit museum voor moderne kunst is gevestigd in een gerenoveerde fabriek uit 1478. Kunstliefhebbers kunnen zich hier vergapen aan de indrukwekkende collectie van klassiek moderne en hedendaagse kunst uit Tsjechië en andere delen van Centraal Europa. Zeer bijzonder zijn de abstracte schilderijen van François Kupka en de kubistische sculpturen van Otto Gutfreund. Vanaf de Karelsbrug is het gebouw makkelijk aan te wijzen, er staat namelijk een 6 meter hoge stoel voor.

De legende van het schilderij

Wie na een bezoek aan Kampa weer over de Karelsbrug loopt, kan het best nog eventjes omlaag kijken. Wie goed zoekt, ziet een karakteristiek okerkleurig huis met een smeedijzeren balkon. Dit is het ‘Huis met de Beeltenis van De Maagd Maria’. Het verhaal wil dat een vroegere huiseigenaar tijdens een verschrikkelijke overstroming een schilderijtje van Maria in de Moldau zag drijven. Met gevaar voor eigen leven bracht hij het aan wal. Hij hing het boven zijn balkon en onmiddellijk keerde het tij en was Kampa gered. Het schilderijtje hangt er nog steeds.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen